Zilvervisjes

 

Zilvervisjes of papiervisjes zijn een veel voorkomend probleem in huizen en bedrijven.

Zilvervisjes bestrijden is vaak een erg lastige klus. Zilvervisjes overleven in de meeste omgevingen, maar worden vaak aangetroffen in koele omgevingen met een hoge luchtvochtigheid, zoals keukens, badkamers, kelders en zolders. Ze komen niet alleen in oude panden voor, ook in nieuwbouw is regelmatig overlast van zilvervisjes, omdat de betonnen muren en het hout nog vochtig zijn.

Zilvervisjes worden regelmatig aangezien voor de andere franjestaarten: ovenvisjes of papiervisjes. Ovenvisjes komen voor op goed verwarmde plaatsen, zoals keukens en bakkerijen. Papiervisjes komen algemeen voor in verwarmde gebouwen. Ze zijn vaak te vinden in bijvoorbeeld archieven of verhuisdozen. Meubels die tijdelijk bij een verhuisbedrijf in opslag hebben gestaan zijn vaak besmet.

Zilvervisjes bestrijden

Je kunt zilvervisjes bestrijden door de volgende stappen te ondernemen:

  1. Allereerst is het belangrijk om de luchtvochtigheid in huis verlagen. Zilvervisjes kunnen niet overleven in een luchtvochtigheid onder de 50%.
  2. Daarna dienen naden en kieren  afgedicht te worden zodat zilvervisjes niet meer kunnen binnendringen.
  3. De voedselbron dient verwijderd te worden. Denk hierbij aan zetmeelhoudende en koolhydraatrijke producten als brood, meel, pasta en aardappelen, maar vergeet ook papier niet. Zilvervisjes zijn in staat cellulose te verteren, waardoor ze in staat zijn alleen maar papier en behang te eten.

Bovenstaande stappen kunnen helpen in het terugdringen van overlast van papiervisjes, maar zilvervisjes bestrijden is een erg lastige klus. Zilvervisjes leggen soms wel 20 eitjes per dag. Ze kunnen ongeveer twee á 3 jaar oud worden, wat inhoudt dat ze in hun leven zeer veel jongen kunnen voortbrengen. Vaak is een professionele ongediertebestrijder nodig om zilvervisjes succesvol te bestrijden.Wij kunnen voor u al een bestrijding uitvoeren vanaf € 89,-

Wilt u meer informatie over het bestrijden van zilvervisjes, papiervisjes of ovenvisjes? Neem contact op met de experts! Bel ons op 085-0600400 of stuur ons een  e-mail.

Heeft u vragen?

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Contact opnemen
085-0600400

WhatsApp contact
06-53879527

Over VDH Prevent4U

VDH-Prevent4u Plaagdierpreventie BV is ontstaan in 2006. Met een enthousiast team van proffesionals gaan wij dagelijks de weg op om voor diverse opdrachtgevers de preventie en bestrijding van plaagdieren uit te voeren. Hierdoor kunnen wij op landelijk niveau opdrachten voor u uitvoeren en de kwaliteit waarborgen.

Lees meer